Zwangerschap

Telenatal Sense4Baby

Telenatal Sense4Baby


Volg ons ook op

Meer informatie

De Telenatal Sense4Baby biedt een volledig nieuwe manier van het maken van een CTG.

  • Sense4Baby komt in de plaats van een traditionele CTG monitor, die aangesloten is op een computer die deel uitmaakt van het ziekenhuisinformatie systeem.
  • Sense4Baby is een zogenaamde transducer die alle software en hardware bevat, die normaalgesproken in een CTG-monitor zit. Het beeldscherm is uw smartphone of tablet.
  • De Sense4Baby en de tablet zijn via bluetooth met elkaar verbonden.
  • De CTG-traces en overige relevante informatie worden via WiFi naar de Cloud gestuurd en in het ZIS kunt u de gegevens raadplegen.
  • Door de tablet- of smartphone software kunnen ook ander medische gegevens worden meegestuurd.

Voor wie is de Sense4Baby bestemd?

Sense4Baby voor thuismonitoring van zwangeren in de 2e lijn

  • Zorgprofessionals, die hun zwangere patienten "op afstand" in de gaten willen houden vanuit het ziekenhuis of verloskundige praktijk.
  • Ziekenhuizen, die thuismonitoring van zwangeren willen aanbieden. De personeelskosten voor thuismonitoring zijn hoog. De Sense4Baby kan door de aanstaande moeder zelf bediend worden. De gegevens worden op afstand door de gynaecoloog beoordeeld. Daardoor wordt er flink bespaard op personeelskosten voor het ziekenhuis. De aanstaande moeder hoeft voor de (soms dagelijkse) controle niet naar de polikliniek en/of hoeft niet worden opgenomen in het ziekenhuis.

Sense4Baby en Apple Watch

Door een intensieve samenwerking tussen Telenatal, Airstrip en Apple is in het voorjaar van 2016 de introductie te verwachten vande Aplle Watch-versie voor Sense4Baby. KLIK HIER voor meer informatie.

Sense4Baby in de 1e lijn verloskunde

Sinds begin 2015 is het mogelijk voor eerstelijnsverloskundigen om CTG's te maken en te beoordelen. KLIK HIER voor meer informatie over het standpunt van de KNOV. KLIK HIER voor meer informatie over Telenatal Sense4Baby.

Hoe werkt Sense4Bbaby?

De gegevens van de zwangere worden thuis door de Sense4Baby verzameld, gedurende 20 tot 30 minuten. De gegevens worden via de Cloud naar de betrokken zorgprofessional gestuurd, die de gegevens beoordeelt en - indien nodig - een terugkoppeling geeft aan de patiŽnt. Zie onderstaande afbeelding.

Sense4Baby gepresenteerd tijdens de Accenture Innovation Awards 2015

Tijdens de Accenture Innovation Awards 2015 is een minidocumentaire over SenseBaby door het programma Toekomstmakers" van RTLZ uitgezonden (1:30 minuten). Uit meer dan 300 zorginnovaties is Sense4Baby gekozen bij de Top-5 finalisten.

De onderstaande video is niet zichbaar op iPad/iPhone (ondersteunt Shockwave Flash niet)

Let op: er is (nog) geen geluid bij onderstaande animatie

Hieronder de ervaringen en hoe het werkt (bron: Youtube)
Meer info voor professionals:

Particulier

De Sense4Baby is sinds 29 november 2013 beschikbaar voor zorgprofessionals, die de aanstaande moeder en haar baby op afstand in de gaten willen houden, terwijl de aanstaande moeder gewoon lekker thuis zit.

Zakelijk

De Sense4Baby is vanaf mei 2013 leverbaar zijn in het kader van klinisch onderzoek. Vanaf 29 november 2013 is de Sense4Baby beschikbaar voor zorgprofessionals.

De directie van Van Wens Tot Wieg BV heeft besloten om de distributie van dit concept aan te bieden via een zogenaamd verhuurconcept. Met het ziekenhuis (en de behandelende artsen) wordt een overeenkomst gesloten, zodat de apparatuur aan de patient verstrekt kan worden. In feite is het een "Pay-per-use"-model, waarbij het ziekenhuis alleen maar hoeft te betalen als ze er gebruik van maken. Voor de patient is het zonder kosten, omdat het bij de prijs van de behandeling is inbegrepen, dus de ziekenhuizen declareren die DBC (Diagnose Behandel Combinatie) kosten bij de zorgverzekeraars.

© 2007 tot heden: Alle publicaties van Van Wens Tot Wieg BV vallen wereldwijd onder het auteursrecht